piątek, 13 września 2013

Kajzerki

Dziś taka pogoda że nie chce się wychodzić z domu ciągle  pada deszcze nawet do sklepu się nie che iść.Dziś było  brak chętnych by iść kupić świeże kajzerki więc postanowiłam spróbować przepis znalazłam zrobiłam ciasto które ładnie wyrosło i siup do piecyka.Upiekło si ew sumie 20 bułeczek i już zostało tylko 3 więc były dobre 
Przepis 
3 szklanki mąki
200 ml wody
10g drożdży
1,5 łyżeczki cukru 
1 łyżeczka soli
jajko 2 łyżeczki masła
Robimy rozczyn z drożdży i wszystkie składniki wyrabiamy razem.Odstawiany do wyrośnięcia na na około 1,5 godziny po czym formujemy kajzerki. Pieczemy w temp 220 i około 20 min


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz